Laden...

Organisatie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Bij IVO Rechtspraak werken meer dan 350 medewerkers, verdeeld over units die aansluiten op de verschillende sectoren binnen de Rechtspraak. Deze medewerkers zetten zich dagelijks in voor de collega’s van de gerechten in het hele land. Het belangrijkste doel van IVO Rechtspraak is ervoor te zorgen dat de Rechtspraak haar werk optimaal kan doen. Maar IVO Rechtspraak denkt ook mee over de vraag waar de Rechtspraak over een paar jaar wil staan en hoe daar te komen. IVO Rechtspraak begrijpt wat in de Rechtspraak belangrijk is en heeft daardoor toegevoegde waarde. De samenleving heeft in toenemende mate behoefte aan een efficiënte informatie-uitwisseling met de Rechtspraak. Toegankelijkheid, betrouwbaarheid en deskundigheid zijn daarom voor IVO Rechtspraak belangrijke waarden.

De organisatie ondersteunt niet alleen de ruim 12.000 werkplekken van de Rechtspraak (full-service), maar ontwikkelt ook digitale diensten voor advocatuur en burger. Daardoor kan de burger nu digitaal procederen en maakt de advocatuur in het dagelijks werk veelvuldig gebruik van de diensten van het Digitaal loket rechtspraak.

De Rechtspraak heeft grootse toekomstplannen. ICT, en daarmee IVO Rechtspraak, maakt daar een belangrijk deel van uit.