Laden...

Europese Bewijsverordening

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Internationale samenwerking > Europese Bewijsverordening

Justitiële Atlas

                     

De Europese Commissie heeft de Europese Justitiële Atlas voor burgerlijke zaken (europa.eu) in het leven geroepen. Wanneer u een bevoegd gerecht of een bevoegde autoriteit zoekt voor de toepassing van een specifiek instrument (betekening of kennisgeving van documenten, Europees betalingsbevel, enz.), kunt het betrokken onderdeel van de Atlas te raadplegen.
De zoekmachine voor gerechten van de lidstaten in dit onderdeel beslaat de namen en adressen van alle gerechten die bevoegd zijn in burgerlijke zaken of in handelszaken in de lidstaten van de Europese Unie (rechtbanken van eerste aanleg, hoven van beroep, enz.), met aanduiding van de territoriale afbakening van hun jurisdictie.

 

Centraal Orgaan: Raad voor de rechtspraak

De Raad is in de uitvoeringswet van de Europese bewijsverordening benoemd als centraal orgaan voor Nederland. Inkomende verzoeken uit de lidstaten worden door de Raad doorgestuurd aan het bevoegde gerecht. Het centraal orgaan vervult een bemiddelende rol en heeft in het bijzonder tot taak:

  • De gerechten informatie te verschaffen.
  • Oplossingen te zoeken indien zich moeilijkheden voordoen bij verzoeken

 

 

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum