Laden...

Rechtbank Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Den Haag

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.

Let op: maandag 1 juni zijn wij gesloten vanwege tweede pinksterdag.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank?

 

Contact met de rechtbank

Rechtbank Den Haag behandelt met ingang van maandag 11 mei weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. In eerste instantie gaat het met name om strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken. Bij deze zaken is fysieke aanwezigheid van betrokkenen vaak van groot belang. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. Als uw zaak fysiek doorgaat, wordt u daarover zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Centrale balie

De werkzaamheden van de centrale balie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail.  U kunt de balie niet bezoeken.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Momenteel vinden zittingen vooral online plaats of ze worden uitgesteld. Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.
Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

De rechtbank is tijdelijk beperkt toegankelijk van wege het coronavirus

Telefoonnummer

088 - 362 22 00

Openbaar Ministerie:

088 - 699 13 00

Bezoekadres

Prins Clauslaan 60
2595 AJ Den Haag
Plan uw route (google.nl)

Nieuws rechtbank Den Haag  Nieuws rechtbank Den Haag

 

 

Uitspraak in zaak over adoptie uit Sri Lanka op 9 september 2020Uitspraak in zaak over adoptie uit Sri Lanka op 9 september 2020https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Uitspraak-in-civiele-zaak-over-adoptie-uit-Sri-Lanka-op-9-september-2020.aspxDen Haag26-5-2020 22:00:00<p>De rechtbank in Den Haag doet op woensdag 9 september 2020 uitspraak in een civiele zaak tegen de Nederlandse Staat over een adoptie uit Sri Lanka.</p>
6 jaar cel voor de productie van crystal meth in drugslaboratorium in Wateringen6 jaar cel voor de productie van crystal meth in drugslaboratorium in Wateringenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/6-jaar-cel--voor-de-productie-van-crystal-meth-in-drugslaboratorium-in-Wateringen.aspxDen Haag25-5-2020 22:00:00<p>De rechtbank Den Haag heeft vandaag drie mannen uit Mexico veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor hun betrokkenheid bij de productie van crystal meth.</p>
Staat kan doorgaan met de veiling van frequenties voor 5GStaat kan doorgaan met de veiling van frequenties voor 5Ghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Staat-kan-doorgaan-met-de-veiling-van-frequenties-voor-5G.aspxDen Haag24-5-2020 22:00:00<p>De rechtbank in Den Haag heeft vandaag geoordeeld dat de Staat verder kan gaan met het veilen van frequenties voor de ‘uitrol’ van 5G. Stichting STOP5GNL had in kort geding gevorderd dat dit de Staat verboden zou worden. De Staat zou moeten wachten totdat vaststaat dat gebruik van de 5G-technologie geen bedreiging vormt voor de volksgezondheid. Daarvoor is nader wetenschappelijk onderzoek nodig, zo stelde de stichting.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. Heeft u juridische vragen of advies nodig? Lees hier meer over.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Balie van de rechtbank Den Haag.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.