Laden...

Rechtbank Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Den Haag

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Den Haag?

Contact met de rechtbank

Rechtbank Den Haag behandelt met ingang van maandag 11 mei weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. In eerste instantie gaat het met name om strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken. Bij deze zaken is fysieke aanwezigheid van betrokkenen vaak van groot belang. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. Als uw zaak fysiek doorgaat, wordt u daarover zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Als u na 17:00 uur wilt bellen omdat u verhinderd bent te verschijnen op een (straf)zitting van diezelfde avond bij de rechtbank Den Haag, kunt u dit nummer gebruiken: 088 - 362 20 26.                          

Centrale Balie

U kunt de Centrale Balie vanaf 17 augustus, na een telefonische afspraak, weer beperkt bezoeken.
Lees meer informatie hierover.

Publiek is beperkt welkom

Publiek is beperkt welkom vanaf 17 augustus 2020. Vooraf aanmelden is wel verplicht.
Lees meer hierover

Het dringende advies is in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neem een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.                 

Gaat mijn zaak door?

Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.
Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

De rechtbank is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Telefoonnummer

088 - 362 22 00

Openbaar Ministerie:

088 - 699 13 00

Bezoekadres

Prins Clauslaan 60
2595 AJ Den Haag
Plan uw route (google.nl)

Nieuws rechtbank Den Haag  Nieuws rechtbank Den Haag

 

 

Vonnis in kort geding horecaondernemers tegen de StaatVonnis in kort geding horecaondernemers tegen de Staathttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Vonnis-in-kort-gedinghorecaondernemers-tegen-de-Staat.aspxDen Haag26-10-2020 23:00:00Op 20 oktober 2020 heeft de rechtbank de vordering van de eisers in het kort geding van meerdere horecaondernemers tegen de Staat afgewezen. Vandaag heeft de rechtbank het vonnis gepubliceerd met de motivering van die beslissing.
Vordering horecaondernemers afgewezenVordering horecaondernemers afgewezenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Vordering-horecaondernemers-afgewezen.aspxDen Haag19-10-2020 22:00:00<p>De voorzieningenrechter heeft vanmiddag de vordering van de eisers in het kort geding van meerdere horecaondernemers tegen de Staat afgewezen. Dat betekent feitelijk dat horecaondernemingen voorlopig gesloten moeten blijven. </p><p>De motivering volgt binnen twee weken. </p>
Kort geding horecaondernemers tegen de Staat op 20 oktober 2020 te volgen via livestreamKort geding horecaondernemers tegen de Staat op 20 oktober 2020 te volgen via livestreamhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Kort-geding-horecaondernemers-tegen-de-Staat-op-20-oktober-2020-te-volgen-via-livestream.aspxDen Haag18-10-2020 22:00:00<p>Op dinsdag 20 oktober 2020 om 10.30 uur behandelt de rechtbank Den Haag het kort geding van meerdere horecaondernemers tegen de Staat. De zitting kan door belangstellenden via een livestream worden gevolgd: <a href="https://streams.nfgd.nl/horecabedrijven-tegen-de-staat-om-coronamaatregelen">https://streams.nfgd.nl/horecabedrijven-tegen-de-staat-om-coronamaatregelen</a>.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. Heeft u juridische vragen of advies nodig? Lees hier meer over.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Balie van de rechtbank Den Haag.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.