Algemene voorwaarden insolventieregister en curatele- en bewindregister aangepast

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Algemene voorwaarden insolventieregister en curatele- en bewindregister aangepast
Den Haag, 30 oktober 2017

De algemene voorwaarden van het Centraal Insolventie Register (CIR) en het Curatele- en bewindregister (CCBR) zijn aangepast. De nieuwe voorwaarden bepalen dat een afnemer van de registers mag afwijken van de gestelde bewaartermijn als hij vanwege zijn publiekrechtelijke taak verplicht is een langere bewaartermijn in acht te nemen. Het is de verantwoordelijkheid van de afnemer om hierover een afweging te maken.

Als uw organisatie gebruik wil maken van de aanpassing van de algemene voorwaarden gaat dit als volgt:

  • CCBR: De algemene voorwaarden zijn al (eenzijdig) aangepast, u hoeft niets te doen.
  • CIR: Het modelcontract is aangepast, indien u hiervan gebruik wilt maken dient u een nieuw ondertekend contract op te sturen. (zie: Webservice Centraal Insolventieregister)

Als uw organisatie geen publiekrechtelijke taak heeft of geen gebruik wil maken van de aanpassingen hoeft u niets te doen en zal er ook niets aan uw situatie veranderen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten