Laden...

Beslagrekest indienen? Rechtbank Amsterdam ontvangt ze graag digitaal!

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Beslagrekest indienen? Rechtbank Amsterdam ontvangt ze graag digitaal!
Den Haag, 01 juni 2021
Advocaten kunnen vanaf 28 juni eenvoudig, digitaal beslagrekesten indienen en stukken uitwisselen met de rechtbank Amsterdam. Dat biedt de advocatuur een snelle en meer eenvoudige toegang tot de Rechtspraak. Ook hebben advocaten altijd een actueel overzicht van ingediende zaken en het bijbehorende berichtenverkeer in een digitaal zaakdossier. Dat kan men op ieder gewenst moment inzien.

Nieuw webportaal

Indienen van beslagrekesten gebeurt eenvoudig via het nieuwe webportaal van de Rechtspraak dat vanaf 28 juni voor de advocatuur toegankelijk is en te bereiken is via rechtspraak.nl. Inloggen gebeurt met de advocatenpas. Via het portaal kunnen advocaten eenvoudig stukken in pdf-formaat uploaden. Na elk ingediend stuk, ontvangt de advocaat automatisch een digitale ontvangstbevestiging voor de eigen administratie. Nabellen is niet meer nodig.

Snel aan de slag

Diverse advocaten hebben in de afgelopen periode het nieuwe webportaal getest. Uit die tests blijkt dat men na maximaal een half uur zelfstandig aan de slag kan met het digitaal indienen van beslagrekesten en het digitaal uitwisselen van stukken. De Rechtspraak nodigt advocaten van harte uit beslagrekesten digitaal in te dienen bij de rechtbank Amsterdam. Hoe meer beslagrekesten er digitaal worden ingediend, hoe beter we de systemen kunnen testen. Om de advocatuur zo goed mogelijk op weg te helpen, is vanaf 28 juni onder meer een online handleiding beschikbaar.

Project Digitale Toegang

Het digitaal indienen van beslagrekesten is een pilot van de rechtbank Amsterdam en het project Digitale Toegang (Project DT) van de Rechtspraak. Met dit project (pdf, 145,3 KB) wil de Rechtspraak in de komende 4 jaar eenvoudige digitale toegang realiseren voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers in de rechtsgebieden civiel recht en bestuursrecht. Digitaal procederen is vooralsnog vrijwillig, maar wordt op enig moment verplicht voor juridische professionals.

Meer informatie en deelname pilot

Het project DT vloeit voort uit het Basisplan digitalisering civiel recht en bestuursrecht (pdf, 2 MB). In de komende periode informeert het projectteam betrokken partijen via onder meer rechtspraak.nl. Heeft u een concrete vraag over het digitaal indienen van beslagrekesten bij de rechtbank Amsterdam? Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum.

Uitspraken