Laden...

Digitaal procederen in alle belastingzaken vanaf vandaag mogelijk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Digitaal procederen in alle belastingzaken vanaf vandaag mogelijk
Den Haag, 04 december 2023

Burgers, organisaties en juridische professionals (zoals advocaten en belastingadviseurs) kunnen vanaf vandaag digitaal procederen in alle belastingzaken bij alle rechtbanken en gerechtshoven. Digitaal procederen biedt een snelle en meer eenvoudige toegang tot de Rechtspraak. Via het webportaal ‘Mijn Rechtspraak’ logt u in en  heeft u altijd een actueel overzicht van ingediende zaken en bijbehorende berichten.

Toegang via webportaal ‘Mijn Rechtspraak’

Via het beveiligde webportaal 'Mijn Rechtspraak' is digitaal procederen mogelijk in alle belastingzaken. Procespartijen en -vertegenwoordigers loggen in via ‘Mijn Rechtspraak’ met DigiD (voor burgers); eHerkenning (voor organisaties, belastingadviseurs en andere juridische professionals) of met de Advocatenpas (voor advocaten). 

Via inloggen digitale diensten Rechtspraak kunt u meer informatie lezen over de mogelijkheden om toegang te krijgen tot de digitale diensten van de Rechtspraak.

Digitale Toegang

Digitaal procederen in belastingzaken is onderdeel van digitalisering binnen de Rechtspraak. De Rechtspraak realiseert de komende jaren eenvoudige digitale toegang voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers in de rechtsgebieden civiel recht en bestuursrecht. Digitaal procederen is vooralsnog vrijwillig, maar wordt op enig moment verplicht voor juridische professionals.

Uitspraken