Laden...

Digitaal procederen in rijksbelastingzaken nu mogelijk bij alle rechtbanken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Digitaal procederen in rijksbelastingzaken nu mogelijk bij alle rechtbanken
Den Haag, 04 september 2023

Burgers, organisaties en juridische professionals zoals advocaten en belastingadviseurs kunnen vanaf vandaag bij alle rechtbanken digitaal procederen in rijksbelastingzaken. Daarmee wordt de toegang tot de Rechtspraak eenvoudiger voor procespartijen. 

Alle rijksbelastingzaken digitaal

Het was vanaf 30 januari 2023 al mogelijk om digitaal rijksbelastingzaken in te dienen bij de gerechtshoven. Daar komen nu de rijksbelastingzaken van de rechtbanken bij. Wilt u zien hoe dat werkt, kijk dan op digitaal procederen in beroep. Digitaal procederen geeft snel en eenvoudig toegang tot de Rechtspraak. Bovendien biedt het procespartijen altijd een actueel overzicht van ingediende zaken en bijbehorende berichten.

Toegang via webportaal ‘Mijn Rechtspraak’

Digitaal procederen in nieuwe én lopende rijksbelastingzaken verloopt via het beveiligde webportaal Mijn Rechtspraak. Procespartijen en -vertegenwoordigers loggen in met DigiD (burgers), eHerkenning (organisaties, belastingadviseurs en andere juridische professionals) of met de Advocatenpas (advocaten). Zie voor meer informatie daarover inloggen digitale diensten Rechtspraak.

Project Digitale Toegang

Digitaal procederen in rijksbelastingzaken is onderdeel van het project Digitale Toegang van de Rechtspraak. Met dit project realiseert de Rechtspraak de komende jaren eenvoudige digitale toegang voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers in de rechtsgebieden civiel recht en bestuursrecht. Digitaal procederen is vooralsnog vrijwillig, maar wordt op enig moment verplicht voor juridische professionals.

Uitspraken