Laden...

Digitaal procederen lokale belastingen vanaf 26 juni mogelijk bij alle gerechtshoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Digitaal procederen lokale belastingen vanaf 26 juni mogelijk bij alle gerechtshoven
Den Haag, 12 juni 2023
Vanaf 26 juni 2023 kunnen burgers, organisaties en juridische professionals (zoals advocaten en belastingadviseurs) bij alle gerechtshoven in Nederland digitaal procederen in belastingzaken.

Alle hoger beroep belastingzaken digitaal

Vanaf 30 januari 2023 was het al mogelijk om digitaal Rijksbelastingzaken in te dienen bij alle gerechtshoven. Daar komen nu ook de lokale belastingzaken bij.

Wilt u alvast kijken hoe het digitaal procederen werkt binnen de Rechtspraak dan kunt u via de volgende link de informatie vinden over digitaal procederen in hoger beroep. Digitaal procederen biedt een snelle en meer eenvoudige toegang tot de Rechtspraak en altijd een actueel overzicht van ingediende zaken en bijbehorende berichten.

Toegang via webportaal ‘Mijn Rechtspraak’

Via het beveiligde webportaal 'Mijn Rechtspraak' is digitaal procederen mogelijk in nieuwe en lopende lokale belastingzaken. Procespartijen en -vertegenwoordigers loggen in via 'Mijn Rechtspraak' met DigiD (burgers); eHerkenning (organisaties, belastingadviseurs en andere juridische professionals) of met de Advocatenpas (advocaten). Via inloggen digitale diensten Rechtspraak kunt u meer informatie lezen over de mogelijkheden om digitale toegang te organiseren.

Project Digitale Toegang

Digitaal procederen in belastingzaken is onderdeel van het project Digitale Toegang van de Rechtspraak. Met dit project realiseert de Rechtspraak de komende jaren eenvoudige digitale toegang voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers in de rechtsgebieden civiel recht en bestuursrecht. Digitaal procederen is vooralsnog vrijwillig, maar wordt op enig moment verplicht voor juridische professionals.

Uitspraken