Europese koepel Rechtspraak: Respecteer onafhankelijkheid rechters

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Europese koepel Rechtspraak: Respecteer onafhankelijkheid rechters
Brussel, 25 maart 2017

De ENCJ, de Europese koepel van Raden voor de rechtspraak, roept de lidstaten van de Europese Unie op de onafhankelijkheid van rechtspraak te respecteren. Dat doet de ENCJ door middel van een verklaring op haar website. De aanleiding is de viering vandaag (25 maart 2017) van het 60-jarig bestaan van de Europese Unie.

De EU ontstond op 25 maart 1957 door de ondertekening door Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië, België en Luxemburg van het Verdrag van Rome.

Het respecteren van de regels van het recht (de 'rule of law') is een van de fundamentele waarden van de Europese Unie, aldus de verklaring. De  verantwoordelijkheid voor het respecteren van de rule of law ligt bij alle staatsmachten, benadrukt de European Network of the Councils of the Judiciary.

Uitspraken

Meest gelezen berichten