Geen extra geld voor Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Geen extra geld voor Rechtspraak
Den Haag, 06 oktober 2015

De Tweede Kamer heeft vanmiddag 2 moties verworpen die de regering opriepen 200 miljoen extra beschikbaar te stellen voor de begroting van Veiligheid en Justitie. De moties waren ingediend door de SP en het CDA, tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen vorige week. Dat ze zijn verworpen, betekent dat er op dit moment geen extra geld beschikbaar komt voor de Rechtspraak.

Begroting

Eind november bespreekt de Tweede Kamer de begroting voor het ministerie van Veiligheid en Justitie. De Rechtspraak zal voor die tijd benadrukken dat er structureel 52 miljoen euro extra nodig is om te investeren in kwaliteit, en de aangekondigde maatregelen in huisvesting te voorkomen.

Bezuinigen

De Rechtspraak moet fors bezuinigen: 32 miljoen euro in 2016, oplopend tot 88 miljoen in 2020. Tegelijkertijd moet geïnvesteerd in modernisering en digitalisering van procedures en het op peil houden van de kwaliteit van de rechtspraak.

Om deels tegemoet te komen aan de opgelegde bezuiniging, hebben de Raad voor de rechtspraak en de presidenten van de gerechten een plan gepresenteerd waarin bezuinigd wordt op gebouwen doordat het zaakspakket en de kantoorruimte op 7 van 32 zittingsplaatsen wordt teruggebracht.

Lees ook

Uitspraken

Meest gelezen berichten