Laden...

Genomineerden Persprijs Jacques van Veen bekend

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Genomineerden Persprijs Jacques van Veen bekend
Den Haag, 31 oktober 2016

5 inzendingen maken kans op de Persprijs Jacques van Veen (persprijsvanveen.nl), dit heeft de organisatie bekendgemaakt. De prijs voor de beste Nederlandstalige publicatie op het gebied van recht en rechtspraak wordt op 1 december uitgereikt in Amsterdam.

Persprijs Jaques van veen

De volgende inzendingen maken kan op het prijzengeld van 10 duizend euro:

  • Saskia Belleman- Rechtbankverslagen voor De Telegraaf
  • De Haaien -Televisieserie ‘De Rechtbank’, seizoen 3
  • Wim van den Eynde – Fortisgate. Een stresstest voor justitie
  • Michiel Princen – De gekooide recherche
  • Coen Verbraak en Daniëlle van Lieshout – Televisieserie ‘De Aanklagers’

Een jury, dit jaar onder leiding van Geert Corstens (oud-president van de Hoge Raad), beoordeelt de inzendingen.

Tijdens de uitreiking gaan onder anderen Folkert Jensma (journalist NRC), Miranda de Meijer (bijzonder hoogleraar Openbaar Ministerie) en Rijdende Rechter Frank Visser in gesprek over de vraag: hoe transparant is de rechtspraak?

Eerbetoon

De prijs is een eerbetoon aan oud-Parooljournalist Jacques van Veen en wordt elke 3 jaar vergeven. In 2013 werd de prijs voor laatste keer uitgereikt. Toen ging hij naar misdaadverslaggever Paul Vugts, voor zijn jarenlange berichtgeving over het Passageproces. Met de prijs moet de kwaliteit van de journalistiek op het terrein van het rechtspraak bevorderen.

Meer informatie

De prijs wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Democratie en Media, de Raad voor de rechtspraak, de Orde van Advocaten, het College van Procureurs-generaal, de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak en het ministerie van Justitie.

Het is mogelijk om de prijsuitreiking en het traditionele debat - dit jaar in het teken van transparantie - bij te wonen. Meer informatie: persprijsvanveen.nl

Uitspraken