Laden...

Herman van der Meer waarnemend president rechtbank Noord-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Herman van der Meer waarnemend president rechtbank Noord-Nederland
Den Haag, 02 december 2019

Mr. H.Th. (Herman) van der Meer, president van het gerechtshof Amsterdam, is voorgedragen voor benoeming tot waarnemend president van de rechtbank Noord-Nederland. Zijn benoeming gaat in op 1 januari 2020 en duurt in beginsel een half jaar. De lokale gerechtsvergadering, de ondernemingsraad en een vertegenwoordiging van leidinggevenden van de rechtbank hebben positief geadviseerd.

Van der Meer zal het waarnemend presidentschap combineren met zijn huidige functie bij het gerechtshof. Hij gaat 2 dagen per week aan de slag bij de rechtbank en 3 dagen bij het gerechtshof. Zijn benoeming volgt op het vertrek van Maria van de Schepop als president van de rechtbank.

Opdracht

De belangrijkste opdracht van Van der Meer is het verbeteren van de verbinding tussen bestuur en medewerkers en het versterken van de samenwerking binnen de organisatie. Hij zal als opdrachtgever een onafhankelijk extern onderzoek laten uitvoeren naar de ontstane situatie binnen de rechtbank. Ook zal Van der Meer de werving van een opvolgend president gaan voorbereiden.

Met de komst van Van der Meer is het gerechtsbestuur weer compleet. Het bestuur bestaat verder uit mr. A.P. (Albert) Ploeger en mr. M.P. (Madelon) de Wilde.

Uitspraken