Laden...

Inwerkingtredingsbesluiten digitaal procederen gepubliceerd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Inwerkingtredingsbesluiten digitaal procederen gepubliceerd
Den Haag, 04 mei 2017
Vandaag (4 mei 2017) zijn in het Staatsblad de eerste inwerkingtredingsbesluiten over verplicht digitaal procederen gepubliceerd. In asiel- en bewaringszaken wordt het bij alle rechtbanken vanaf 12 juni verplicht digitaal stukken in te dienen. Voor civiele handelsvorderingszaken vanaf 25 duizend euro bij de rechtbanken Gelderland en Midden-Nederland is de ingangsdatum 1 september.

Hiermee wordt een nieuwe stap gezet in de gefaseerde inwerkingtreding van verplicht digitaal procederen in het kader van het digitaliseringsprogramma Kwaliteit en Innovatie. Eerder werd al bekend dat de Raad voor de rechtspraak aan de minister van Veiligheid en Justitie had verzocht de wetten op bovengenoemde data in werking te laten treden. Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak: ‘Dit is het begin van een grote transformatie in de juridische wereld. Sinds 2013 is hard gewerkt aan de benodigde wetgeving om digitaal te kunnen procederen en aan het inrichten van de digitale procedures. Op vrijwillige basis is er al volop geoefend in asiel- en bewaringszaken, nu gaan we de volgende fase in. Digitalisering draagt bij aan snellere en toegankelijkere rechtspraak.’

Uitspraken