Inzending Persprijs Jacques van Veen geopend

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Inzending Persprijs Jacques van Veen geopend
Nieuwegein, 04 maart 2016

De inzending voor de Persprijs Jacques van Veen is geopend. Op 1 december wordt de prijs voor de beste Nederlandstalige publicatie op het gebied van recht en rechtspraak uitgereikt. Wie kans wil maken op het prijzengeld van 10 duizend euro kan tot 15 juni zijn inzending insturen.

In aanmerking komt iedereen die in tussen half juni 2013 tot half juni 2016 met enige regelmaat heeft gepubliceerd over recht of rechtspraak, bijvoorbeeld met kranten- of tijdschriftartikelen, boeken, radio- en televisie-uitzendingen of internetpublicaties. Niet alleen eigen producties kunnen worden ingestuurd, ook het werk van anderen mag onder de aandacht worden gebracht. Op de website van de organisatie staan de precieze eisen waaraan de inzendingen moeten voldoen.

Eerbetoon

De prijs is een eerbetoon aan oud-Parooljournalist Jacques van Veen en wordt elke 3 jaar vergeven. In 2013 werd de prijs voor laatste keer uitgereikt. Toen ging hij naar misdaadverslaggever Paul Vugts, voor zijn jarenlange berichtgeving over het Passageproces. Rechtbankverslaggever Rob Zijlstra en journalist Folkert Jensma ontvingen beiden een jubileumprijs.

Jury

De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury, dit jaar voorgezeten door Geert Corstens, oud-president van de Hoge Raad. De andere juryleden zijn Marianne Bloos, hoofdofficier van het Functioneel Parket, Ank Bijleveld, commissaris van de Koning in Overijssel, Dirk Leestmans, journalist en oud-prijswinnaar,  Jens van den Brink, advocaat en partner van het kantoor Kennedy Van der Laan en Jeroen Smit, journalist en oud-hoogleraar journalistiek.

De prijs wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Democratie en Media, de Raad voor de rechtspraak, de Orde van Advocaten, het College van Procureurs-Generaal, de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak en het ministerie van Justitie.

Meer informatie

Voor meer informatie over de prijs en inzendingsprocedure: http://persprijsvanveen.nl/

Uitspraken

Meest gelezen berichten