Jaarvergadering Raden voor de rechtspraak in 2015 in Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Jaarvergadering Raden voor de rechtspraak in 2015 in Den Haag
Den Haag, 13 juni 2015

De jaarlijkse vergadering van het European Network of Councils for the Judiciary (ENCJ) wordt volgend jaar van 3 tot en met 5 juni in Den Haag gehouden.

Dat heeft Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, vandaag in Rome bekend gemaakt. Vandaag was de afsluitende dag van de General Assembly van de ENCJ, de Europese Raden voor de rechtspraak. Het ENCJ bestaat sinds 2004. De primaire doelstellingen zijn het uitwisselen van kennis en het versterken van het contact tussen de Europese Rechtspraak en de Europese Commissie, vanuit de gedachte dat het met één mond spreken meer zoden aan de dijk zet dan wanneer alle individuele Raden voor de rechtspraak zich apart tot 'Brussel' wenden.

Werkgroepen

Elk jaar starten in september een aantal werkgroepen die projecten onder handen nemen die voor alle rechtspraakorganisaties op de een of andere wijze spelen. Deze groepen komen in de regel drie keer bijeen en rapporteren aan de ENCJ tijdens de jaarlijkse General Assembly. De bedoeling is steeds met aanbevelingen te komen waar alle rechtspraakorganisaties iets aan hebben.

Indicatoren

Voor 2013-2014 boog een groep zich over tastbare indicatoren waarmee kan worden aangetoond of de Rechtspraak in een land daadwerkelijk onafhankelijk is. Een ander project ging over het formuleren van minimumstandaarden voor zaakstoedeling: welke rechters doen welke zaken?

Meer informatie: www.encj.eu  

Uitspraken

Meest gelezen berichten