Juridische professionals gevraagd naar mening over de Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Juridische professionals gevraagd naar mening over de Rechtspraak
Den Haag, 04 april 2017
Advocaten, deurwaarders, officieren van justitie en andere juridische professionals worden gevraagd naar hun ervaringen met de Rechtspraak. Vandaag (3 april 2017) ontvangen zij een e-mail met een uitnodiging deel te nemen aan een klantwaarderingsonderzoek.

Door het invullen van een online enquête kunnen zaken als de bereikbaarheid, de ontvangst en de kwaliteit van de motiveringen bij gerechten worden beoordeeld. Ook advocaten worden gevraagd naar hun mening, maar voor hen verloopt deelname iets anders (zie hieronder bij ‘advocaten’). Deelname is anoniem en duurt ongeveer 10 minuten.

Dienstverlening

Advocaten hebben op 30 maart via het Ordebericht, de nieuwsbrief van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), een uitnodiging ontvangen voor deelname aan het onderzoek. Daarnaast kunnen zij ook deelnemen door een e-mail te sturen naar het onderzoeksbureau: kwo2017@samr.nl. Het bureau stuurt de advocaat vervolgens een link naar de enquête.

Rechtzoekenden en slachtoffers

Naast professionals worden ook rechtzoekenden en slachtoffers gevraagd naar hun mening. Na afloop van een zitting vraagt een enquêteur of zij mee willen werken aan het onderzoek. Als dat het geval is, worden zij geïnterviewd.

De resultaten van het onderzoek worden aan het einde van het jaar verwacht en worden gepubliceerd op deze website.

Uitspraken

Meest gelezen berichten