Laden...

Nieuwe lichting Rechtspraak Reporters geïnstalleerd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Nieuwe lichting Rechtspraak Reporters geïnstalleerd
Amsterdam, 09 januari 2017

23 Rechtspraak Reporters zijn vandaag geïnstalleerd door Herman van der Meer, de president van het gerechtshof Amsterdam. De Rechtspraak Reporters gaan een jaar lang vloggen en bloggen over rechtspraak via hun eigen sociale media en hun pagina op Facebook: www.Facebook.com/rechtspraakreporters.

De installatie. Links Herman van der Meer [Foto Bas Kijzers]

De vandaag geïnstalleerde jongeren zijn tussen de 16 en 24 jaar. Bij hun activiteiten worden de Rechtspraak Reporters ondersteund door de gerechten in het hele land. De gerechten zorgen ervoor dat de reporters een kijkje achter de schermen krijgen en beantwoorden eventuele vragen.

Overwinning

Herman van der Meer lichtte vandaag tijdens de installatie toe dat wat de rechter beslist in conflicten, niet zomaar een mening is, maar een gezaghebbend rechterlijk oordeel. Hij haalde Hugo de Groot aan die ooit zei: 'Waar het recht eindigt, begint het geweld'. Herman van der Meer: 'Onze rechtsstaat is een overwinning op onze primitieve impulsen.'

Tweede lichting

De nu geïnstalleerde jongeren zijn de tweede lichting Rechtspraak Reporters. Van de eerste groep van 11 reporters gaan er 2 door, de andere 21 zijn nieuw. De Rechtspraak Reporters richten zich voornamelijk op jongeren tussen de 12 en 20 jaar. Het doel is om de jeugd meer vertrouwd te maken met het recht door een waarheidsgetrouw beeld te schetsen. 

Het initiatief Rechtspraak Reporters won vorig jaar de Rijksbrede Benchmark Groep Award. Ook was er een nominatie voor de Galjaardprijs, een prijs voor communicatie.  

Uitspraken