Nieuwe Rechtstreeks in het teken van gefinancierde rechtshulp

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Nieuwe Rechtstreeks in het teken van gefinancierde rechtshulp
Den Haag, 05 juli 2016

De nieuwe editie van Rechtstreeks, het wetenschappelijk periodiek van de Raad voor de rechtspraak, staat in het teken van de gefinancierde rechtshulp. In het onlangs verschenen magazine staat onder andere een diepte-interview met Aleid Wolfsen, voorzitter van de naar hem vernoemd commissie die onderzoek deed naar de gesubsidieerde rechtsbijstand.

Wolfsen vertelt uitvoerig over de aanbevelingen van zijn commissie. Zo zouden het Juridisch Loket (dat mensen adviseert bij juridische problemen) en de Raad voor de Rechtsbijstand (die gaat over het wel of niet verlenen van financiële hulp) samen moeten gaan. De 2 organisaties moeten dé toegangspoort tot de gefinancierde rechtshulp worden, vindt de commissie.

In Rechtstreeks reageren Britta Böhler (bijzonder hoogleraar advocatuur en voormalig topadvocaat) en Tom Barkhuysen (advocaat en hoogleraar staats- en bestuursrecht) op de woorden van Wolfsen en zijn commissie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten