Nieuwe cao voor rechters

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Nieuwe cao voor rechters
Dem Haag, 15 september 2015

De Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) en minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) hebben maandagavond een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor rechters en officieren van justitie. Het akkoord komt neer op een loonsverhoging van 5,05 procent en een eenmalige uitkering van 500 euro over de maand september. Met dit onderhandelaarsakkoord sluiten de betrokken partijen aan bij de eerder gesloten overeenkomst voor de publieke sector.

Overige afspraken

De nieuwe cao loopt van 1 januari 2015 tot 31 december 2016. Behalve over loon hebben partijen ook afspraken gemaakt over andere onderwerpen, zoals bijvoorbeeld een verhoging van de piketvergoeding voor rechters en officieren en een versobering van het ouderschapsverlof. Verder gaan minister van der Steur en de NVvR voor de volgende cao werken aan een kwaliteitsagenda voor actualisering van het arbeidsvoorwaardenbeleid in de sector Rechterlijke Macht.

Meest gelezen berichten