Jongerensite over rechtspraak vernieuwd: rechtvoorjou.nl

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Jongerensite over rechtspraak vernieuwd: rechtvoorjou.nl
Den Haag, 30 mei 2017

De jongerensite van de Rechtspraak, rechtvoorjou.nl, is vernieuwd. De website is speciaal voor jongeren die meer willen weten over het recht of te maken krijgen met de rechter. Op rechtvoorjou zijn bijvoorbeeld beelden en verhalen te vinden over wat het (juridisch) betekent als je ouders gaan scheiden, je een HALT-straf krijgt of onder toezicht wordt gesteld. De website is vooral ontworpen om te gebruiken op telefoons en tablets.

Rechtvoorjou.nl bevat informatie over het recht, persoonlijke verhalen van jongeren en leuke weetjes. Verder is te zien wat het werk van een rechter precies inhoudt, wie wat doet in de zittingszaal en wat een democratische rechtstaat is. De website is gericht op jongeren, maar biedt ook aan volwassenen overzichtelijke informatie. Voor leraren die hun leerlingen willen onderwijzen over rechtspraak of advocaten die jonge cliënten achtergrondinformatie willen geven, is de website een handig hulpmiddel.

​Bezoeken en lessen

De Rechtspraak vindt het belangrijk dat jongeren bekend worden met de wereld van het recht en het werk van de rechter. Daar past de nieuwe website in. Verder ondersteunen veel rechtbanken en gerechtshoven schoolbezoeken, zijn er lespakketten voor docenten maatschappijleer en is er de stripbrochure TeRecht! (pdf, 8,9 MB). De Rechtspraak faciliteert ook 20 jongeren: deze Rechtspraakreporters posten op facebook.com/rechtspraakreporters hun belevenissen in en rond de gerechten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten