Nieuwe poging oppositie meer geld voor V en J strandt

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Nieuwe poging oppositie meer geld voor V en J strandt
Den Haag, 30 juni 2016

Een nieuwe poging van de oppositie in de Tweede Kamer om extra geld voor het ministerie van Veiligheid en Justitie te bewerkstelligen, heeft het niet gehaald.

Vanmiddag (donderdag 30 juni) verwierp de Tweede Kamer een gisteravond ingediend amendement van het CDA-Kamerlid Van Toorenburg. Volgens dit amendement moest er 184 miljoen euro extra komen voor de nationale politie, het Nederlands Forensisch Instituut, de Rechtspraak (30 miljoen) en het Openbaar Ministerie. Het amendement werd gesteund door D66, SP, ChristenUnie, GroenLinks en SGP.

Voorjaarsnota

Een en ander gebeurde in het kader van de Voorjaarsnota, waarin het kabinet aangeeft waar wordt afgeweken van de eerder ingediende begroting voor 2016. Een meerderheid van de Tweede Kamer had eind vorig jaar aangedrongen op meer geld voor V en J in de Voorjaarsnota.

Motie

Op 15 juni vroeg de oppositie tijdens een debat over de Voorjaarsnota in een motie ook al om extra geld voor V en J. Die motie haalde het niet omdat de coalitiepartijen VVD en PvdA tegen stemden. Dat was ook vandaag zo. Het amendement van gisteravond betekent wel dat de politiek zich niet neerlegt bij de huidige begroting van V en J. In de Eerste Kamer, die nog in moet stemmen met de Voorjaarsnota, heeft de coalitie geen meerderheid.

Uitspraken

Meest gelezen berichten