Online ouderlijk gezag aanvragen: snel en eenvoudig

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Online ouderlijk gezag aanvragen: snel en eenvoudig
Den Haag, 19 juni 2014

Het aanvragen van gezamenlijk ouderlijk gezag is nog maar een kleine moeite nu het ook online kan. Eerder moesten ouders die niet gehuwd zijn, een geboorteakte opvragen bij de gemeente, en dat samen met een kopie van hun identiteitsbewijzen opsturen naar de rechtbank.

Nu de aanvraag online kan, gaat het niet alleen sneller en eenvoudiger, maar het is ook goedkoper. Er hoeft geen lege meer te worden betaald. Onderstaand filmpje laat zien hoe makkelijk het is.

Digitaal

De rechtspraak maakt het in toenemende mate mogelijk online zaken te doen. Over een jaar of vijf zullen alle papieren dossiers hebben plaatsgemaakt voor digitale dossiers, en is procederen vanaf papier dan alleen nog mogelijk voor burgers die geen advocaat of gemachtigde in de arm hebben genomen. Voor de overige partijen geldt dat digitaal procederen verplicht is.

Zie ook het Modernisering rechtspraak

Uitspraken

Meest gelezen berichten