Laden...

Peter Pulles wordt 5de lid Raad voor de rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Peter Pulles wordt 5de lid Raad voor de rechtspraak
Den Haag, 15 juli 2022
Peter Pulles is voorgedragen als nieuw rechterlijk lid van de Raad voor de rechtspraak. Dat maakte de ministerraad bekend. Hij wordt in september als 5de lid toegevoegd aan de Raad. Tot die tijd blijft hij zijn huidige functie als strafrechter in Limburg vervullen.

Uitbreiding

De Raad, die nu nog uit 4 leden bestaat, wordt uitgebreid omdat ontwikkelingen in het strafrecht – zoals de voorbereiding van een nieuw Wetboek van Strafvordering en digitale vernieuwing – veel bestuurlijke aandacht vragen. Pulles gaat zich vooral daarmee bezighouden. Naast zijn werkzaamheden voor de Raad blijft hij regelmatig strafzittingen doen. 

Ervaring

Pulles (1955) heeft sinds 1989 als rechter gewerkt in Gelderland, op de Nederlandse Antillen, in Rotterdam, Oost-Brabant, Amsterdam en Limburg. De afgelopen jaren was hij president van de rechtbank Limburg en hij vervulde ook landelijk bestuurlijke taken binnen de Rechtspraak, waaronder voorzitter van het Presidenten Raad Overleg en de Regiegroep Strafrecht. Sinds januari werkt Pulles weer fulltime als strafrechter.

Uitspraken