Laden...

Planning digitalisering aangepast

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Planning digitalisering aangepast
Den Haag, 09 januari 2018

De Rechtspraak werkt sinds een aantal jaren aan digitalisering en modernisering van juridische procedures. In alle rechtsgebieden zijn inmiddels eerste digitale stappen gezet. Maar het is ook duidelijk geworden dat het realiseren van digitaal procederen door de rechtspraak complexer is dan was voorzien en daardoor meer tijd en geld kost. De digitalisering vraagt om een transformatie van de hele juridische sector. Die is noodzakelijk om de rechtspraak ook voor de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden. De Rechtspraak gaat dan ook onverminderd door met de modernisering.

Voortgang straf, toezicht, civiel en bestuur

De digitalisering op het terrein van straf, gaat volgens planning door. Op het terrein van toezicht is in november 2017 de landelijke invoering van digitaal werken in bewindszaken gestart. Deze loopt volledig door in 2018.

De landelijke invoering van digitaal procederen in handelsvorderingen met verplichte procesvertegenwoordiging en vreemdelingen regulier loopt vertraging op, maar kan naar verwachting in de periode 2018-2019 worden gerealiseerd. De planning daarna leidt tot een vertraging van minimaal een jaar.

Innovatie stopt niet na de digitalisering van de procedures, maar krijgt een permanent karakter binnen de Rechtspraak. Vanaf 2018 doet de Rechtspraak dit niet langer in de vorm van het programma KEI, maar als onderdeel van een permanente organisatie voor vernieuwing en digitalisering.

Uitspraken