Laden...

Politieke steun gevraagd voor versterking strafrechtpleging

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Politieke steun gevraagd voor versterking strafrechtpleging
Den Haag, 30 maart 2017
Rechtspraak, Politie en Openbaar Ministerie vragen een nieuwe regering om politieke steun om de strafrechtpleging te kunnen laten voldoen aan de eisen van deze tijd. De betrokken organisaties kampen met schaarste aan middelen en verouderde IT-systemen. Dit staat in een rapport dat mr. Herman Bolhaar, voorzitter van het College van procureurs-generaal, mr. Kees Sterk, vicevoorzitter Raad voor de rechtspraak en drs. Erik Akerboom, korpschef Politie, donderdag 30 maart overhandigden aan de minister van Veiligheid en Justitie.

Gezamenlijk

Het rapport De toekomst van de strafrechtspleging: Ambities voor gezamenlijke versterking (om.nl) is in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM), de politie en de Rechtspraak opgesteld door een commissie onder voorzitterschap van Erik van den Emster, ex-voorzitter van de Raad voor de rechtspraak. Het is voor het eerst dat de 3 organisaties uit de strafrechtketen een gezamenlijke visie over verbeteringen in de hele keten formuleren.

Uitspraken