President rechtbank Noord-Holland Van der Molen dient ontslag in

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > President rechtbank Noord-Holland Van der Molen dient ontslag in
Haarlem, 31 augustus 2015

De president van de rechtbank Noord-Holland, Evert van der Molen, heeft zijn ontslag ingediend. Hij kan zich niet vinden in het besluit van de Rechtspraak om de kantoorlocatie van de rechtbank in Alkmaar en 6 andere locaties in het land de komende jaren af te bouwen. In de toekomst wordt op deze locaties niet meer het volledige zaakspakket behandeld. Van der Molen wordt op zijn verzoek door de minister van Veiligheid en Justitie voordragen voor ontslag bij Koninklijk Besluit.

Grote inzet

De presidenten van de overige 15 gerechten en de voorzitter van de Raad voor de rechtspraak hebben begrip en respect voor de keuze van Evert van der Molen en betreuren zijn besluit. Ze verschillen met hem van mening dat er geen volwaardige vestiging van de rechtspraak in de Noord-Hollandse regio zou blijven en delen zijn kritiek op de wijze van besluitvorming niet.
De presidenten en de voorzitter van de Raad hebben Van der Molen bedankt voor zijn grote inzet voor de rechtbank Noord-Holland en voor zijn inzet de inzichten van rechtzoekende burgers meer bij de Rechtspraak te betrekken. Van der Molen was onder meer projectleider van het eerste landelijke Klantwaarderingsonderzoek voor de rechtspraak en van het project Rechtspraak en samenleving.

Achtergronden

Van der Molen (60 jaar) werd in 2013 president van de rechtbank Noord-Holland, die ontstond door een fusie van de rechtbanken Haarlem en Alkmaar. Voor die tijd was Van der Molen 12 jaar rechter en sinds 2008 president van de rechtbank in Alkmaar. Hij gaat nu weer als rechter aan de slag.

Waarneming

Ingrid Corbey, rechter en sinds 2013 bestuurslid van de rechtbank Noord-Holland, zal voorlopig als waarnemend president optreden. Voor die tijd was Corbey 20 jaar rechter en lid van het bestuur van de voormalige rechtbank Utrecht.

Meest gelezen berichten