Rechtspraak Reporters winnen RBB award

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Rechtspraak Reporters winnen RBB award
Den Haag, 08 september 2016

De Rechtspraak Reporters hebben de RBB (Rijksbrede Benchmark Groep) award gewonnen. Een jaar lang hebben 11 Rechtspraak Reporters via sociale media verslag gedaan van allerlei aspecten rond rechtspraak.

Doel

Hun doel was jongeren een waarheidsgetrouw beeld te schetsen van rechtspraak en wat er zoal gebeurt in de Nederlandse rechtszalen. Bij hun activiteiten zijn de Rechtspraak Reporters begeleid door Rechtspraakmedewerkers. Behalve hun ervaringen aan de buitenwereld laten zien, was het ook de bedoeling dat ze de Rechtspraak een spiegel voorhielden. Tijdens de installatie van de Rechtspraak Reporters zei Frits Bakker voorzitter van de Raad voor de rechtspraak tegen de 11 jonge verslaggevers: ‘Houd ons een spiegel voor. Als je denkt: dit is raar, dit klopt niet, of wie begrijpt dit nou? – schroom niet ons daarop aan te spreken.’

Facebook

Uitspraken

Meest gelezen berichten