Rechtspraak stelt testportaal beschikbaar voor Aansluitpunt Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Rechtspraak stelt testportaal beschikbaar voor Aansluitpunt Rechtspraak
Den Haag, 25 juli 2016

De Rechtspraak stelt het Self Service Testportaal (SST) beschikbaar aan softwareleveranciers en ketenpartijen die software ontwikkelen voor het Aansluitpunt Rechtspraak. Met dit aansluitpunt kunnen professionele partijen, door middel van een systeemkoppeling, direct gegevens uitwisselen met de Rechtspraak. Deze systeemkoppeling wordt op dit moment ontwikkeld voor de digitale procedure Vordering met verplichte procesvertegenwoordiging (Civiel 1.0).

Self Service Testportaal

Hand boven een toetsenbord van een laptop

De Rechtspraak test de door haar te ontwikkelen software voor deze systeemkoppeling met een aantal geselecteerde testpartners. Voor alle andere ontwikkelaars die bouwen aan software voor ketenpartijen, zoals advocatenkantoren, die willen aansluiten op deze systeemkoppeling, stelt de Rechtspraak een Self Service Testportaal beschikbaar. De softwareleverancier of de ketenpartij gebruikt dit testportaal om te onderzoeken of de ontwikkelde software geschikt is voor het uitwisselen van berichten met de Rechtspraak. Een succesvolle test is een van de voorwaarden om uiteindelijk gebruik te kunnen maken van het Aansluitpunt Rechtspraak.

Voor meer informatie over het Self Service Testportaal kunt u contact opnemen met: aansluitpunt-rechtspraak-spir-it@rechtspraak.nl

 

Uitspraken

Meest gelezen berichten