Register nevenfuncties rechters nu ook geschikt voor mobiele apparaten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Register nevenfuncties rechters nu ook geschikt voor mobiele apparaten
Den Haag, 21 november 2017

Het register waarin de nevenfuncties van rechters staan, is nu ook geschikt voor mobiele apparaten. Hierdoor is het een stuk makkelijker geworden om in het register te zoeken via bijvoorbeeld smartphone of tablet.

Alle rechters, raadsheren, plaatsvervangers, gerechtsauditeurs en rechterlijke ambtenaren in opleiding mogen geen rechtszaken behandelen waarbij zij zelf betrokken zijn of een belang bij hebben. Daarom moeten zij hun nevenfuncties melden. Deze nevenfuncties zijn door iedereen te raadplegen door via het bovenstaande menu ‘Registers’ naar ‘Nevenfuncties van rechters’ te gaan. Het is ook mogelijk om het register direct te benaderen via namenlijst.rechtspraak.nl. Het gebruik van het register is kosteloos.

Uitspraken

Meest gelezen berichten