Rosa Jansen nieuwe voorzitter rechtersvakbond NVvR

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Rosa Jansen nieuwe voorzitter rechtersvakbond NVvR
Den Haag, 29 september 2015

Rosa Jansen is gekozen als nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR), de beroepsvereniging van rechters en officieren van Justitie. Zij volgt Maria van de Schepop op, die onlangs afzag van een tweede termijn. Jansen is voorzitter van het college van bestuur van Studiecentrum Rechtspleging (SSR), het opleidingsinstituut voor de rechterlijke macht. Die functie gaat ze nu combineren met het voorzitterschap van de NVvR.

Rechter en bestuurder

Rosa Jansen werkte als rechter en bestuurder binnen de Rechtspraak en is sinds 2008 het boegbeeld van opleidingsinstituut SSR. Daarnaast is ze voorzitter van het European Judicial Training Network (www.ejtn.eu), het netwerk van de 27 opleidingsinstituten in de EU. Een van de eerste zaken waar Jansen namens de NVvR mee van doen krijgt is de hoorzitting over het locatiebeleid van de rechtspraak in de Tweede Kamer, op 8 oktober.

Vuist maken

‘Een sterke NVvR is een belangrijke counterpart, zeker in tijden waarin kwaliteit en vakmanschap zo onder druk staan’, zegt ze over haar nieuwe functie. ‘Ik vind dat rechters en officieren van justitie zelf hun grenzen moeten aangeven; zij zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun werk. De recent opgestelde professionele standaarden zijn een eerste stap. De NVvR ondersteunt en maakt een vuist, als noodzakelijk randvoorwaarden dreigen af te brokkelen. In het belang van het behoud van de rechtsstaat is geen inspanning ons te groot.'

Uitspraken

Meest gelezen berichten