Laden...

Silex kick-off: advocatuur trekt samen op voor digitaal procederen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Silex kick-off: advocatuur trekt samen op voor digitaal procederen
Utrecht , 01 oktober 2015

Grote advocatenkantoren slaan de handen ineen om straks klaar te zijn voor digitaal procederen. 16 kantoren hebben zich daarom verenigd in het samenwerkingsverband Silex, en dat worden er snel meer. Op woensdag 30 september verrichtte Silex de kick-off in Utrecht, waarbij ook vertegenwoordigers van de Rechtspraak en de Nederlandse Orde van Advocaten waren uitgenodigd.

Positieve stemming

Tijdens deze kick-off was duidelijk sprake van een positieve ‘vibe’. Het mag ook wel bijzonder heten dat de concurrerende advocatenkantoren met elkaar samenwerken om in te spelen op de vernieuwingen in de Rechtspraak. De digitalisering binnen de Rechtspraak heeft direct gevolgen voor de manier van werken binnen de advocatuur. Die moet haar dossiers in de toekomst digitaal bij de Rechtspraak aanleveren en krijgt ook met een digitale documentenstroom te maken die vanuit de Rechtspraak komt. Dikke papieren dossiers hebben hun langste tijd gehad.

Slimme verbinding

Grote kantoren hebben baat bij een slimme verbinding waarmee het eigen kantoorsysteem geautomatiseerd gegevens kan uitwisselen met de Rechtspraak. Zo'n 'Aansluitpunt’ werkt efficiënt en is in feite het stopcontact van de Rechtspraak waarvoor de advocatenkantoren hun eigen ‘stekker’ moeten hebben. Omdat de kantoren met verschillende softwaresystemen werken, moeten ze hun eigen ‘stekker’ laten maken in de vorm van softwareprogrammatuur. Dit vraagt een flinke investering in tijd en geld. Door samen op te trekken, is het mogelijk om een softwareontwikkelaar de opdracht te geven om de benodigde programmatuur te maken waarmee alle aangesloten kantoren uit de voeten kunnen. De verwachting is dat de ontwikkelaar voor het eind van het jaar is geselecteerd en kan starten.

De Rechtspraak is blij met deze krachtenbundeling. Zij is bezig met de doorontwikkeling van het Aansluitpunt en vindt in Silex een gesprekspartner die daarvoor inbreng kan leveren.

Uitspraken