Laden...

Start digitaal procederen in kort geding handels- en familiezaken bij de rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Start digitaal procederen in kort geding handels- en familiezaken bij de rechtbank Rotterdam
Rotterdam, 16 oktober 2023

Vanaf vandaag kunnen advocaten bij de rechtbank Rotterdam op een eenvoudige manier digitaal procederen in kort gedingen voor handels- en familiezaken. Digitaal procederen is snel, laagdrempelig, overzichtelijk en kost minder papier. Het nazenden van stukken is met het gebruik van het webportaal ‘Mijn Rechtspraak’ niet langer nodig. Advocaten hebben altijd een actueel overzicht van ingediende zaken en het bijbehorende berichtenverkeer in een digitaal zaakdossier. 

Pilot rechtbank Rotterdam

De rechtbank Rotterdam is de eerste rechtbank waar het digitaal indienen van een kort geding voor handels- en familiezaken voortaan via het webportaal ‘Mijn Rechtspraak’ mogelijk is. Deze pilot heeft als doel de digitale toegang te beproeven en waar nodig te verbeteren. Na een succesvolle pilot gaan de andere rechtbanken ook starten met digitale toegang voor deze zaakstroom.

Hoe kan ik digitaal procederen?

Het indienen van een kort geding voor handel- en familiezaken kan eenvoudig via het webportaal van de Rechtspraak: 'Mijn Rechtspraak'. Wilt u meer weten over digitaal procederen? Bekijk alvast de veelgestelde vragen over digitaal procederen bij de Rechtspraak. Meer informatie over het indienen van een kort geding voor handel- en familiezaken vindt u op rechtspraak.nl/kg-handel-familie.

Project Digitale Toegang

Digitaal procederen in kort gedingen bij de rechtbank Rotterdam is onderdeel van het project Digitale Toegang van de Rechtspraak. Met dit project realiseert de Rechtspraak de komende jaren eenvoudige digitale toegang voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers in de rechtsgebieden civiel recht en bestuursrecht. Digitaal procederen is vooralsnog vrijwillig, maar wordt op enig moment verplicht voor procespartijen zoals rechtspersonen en juridische professionals.

Uitspraken