Laden...

Takvor Avedissian nieuwe president Centrale Raad van Beroep

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Takvor Avedissian nieuwe president Centrale Raad van Beroep
Den Haag, 22 december 2017

De Ministerraad heeft vandaag ingestemd met de benoeming van Takvor Avedissian tot president van de Centrale Raad van Beroep per 1 februari 2018. Op dit moment is hij nog president van de rechtbank Overijssel.

Na zijn studie rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit werkte Avedissian onder meer als wetgevingsjurist bij het toenmalige Ministerie van LNV in Den Haag en bij het Bureau voor Rechtshulp in Utrecht. In 2000 ging hij aan de slag als rechter (later als teamvoorzitter) in zijn geboorteplaats Rotterdam. In 2007 stapte hij over naar de toenmalige rechtbank Haarlem als sectorvoorzitter strafrecht en bestuurslid. In 2013 trad hij aan als president van de nieuwe rechtbank Overijssel. Avedissian was daarmee de 1e president van dit fusiegerecht.

Appèlcollege

Avedissian (1965) volgt bij de Centrale Raad van Beroep Theo Simons op, die in september president van het College van Beroep voor het bedrijfsleven is geworden.
De Centrale Raad van Beroep oordeelt in hoger beroep over geschillen op het terrein van bijvoorbeeld sociale verzekeringen en -voorzieningen, uitkeringen en ambtenarenzaken.
 

 

Uitspraken