Laden...

Twee nieuwe leden Raad voor de rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Twee nieuwe leden Raad voor de rechtspraak
Den Haag, 23 juni 2023

Calluna Euving en Adrie Kerkvliet worden de nieuwe leden van de Raad voor de rechtspraak. Na voorgedragen te zijn door de Rechtspraak, gaf de ministerraad vandaag zijn akkoord. Calluna Euving gaat zich bij de Rechtspraak onder meer bezig houden met IT en HRM, Adrie Kerkvliet krijgt financiën en huisvesting in zijn portefeuille. 

Calluna Euving

Bestuur Raad weer compleet

Calluna Euving is momenteel Secretaris van de Universiteit (algemeen directeur) bij de Universiteit van Amsterdam. Zij start 30 oktober als lid van de Raad. Adrie Kerkvliet is nu nog algemeen directeur bij de Auditdienst Rijk en hij begint op 2 oktober in zijn nieuwe rol. Met de komst van deze nieuwe leden, is het bestuur van de Raad weer compleet. Dit omdat de maximale bestuurstermijn van de leden Herma Rappa en Peter Arnoldus afloopt. Naast de twee nieuwe leden, bestaat de Raad nog uit voorzitter Henk Naves en de twee (rechterlijke) leden Areane Dorsman en Peter Pulles.

Adrie Kerkvliet

Ervaring

Calluna Euving (1969) is afgestudeerd politicoloog en behaalde haar MBA aan Georgetown University. Ze was in het verleden directielid bij het Office of the Quartet Representative in Jeruzalem. Daarvoor werkte zij als Chief of Staff bij de Mathematical Association of America en bij Georgetown University in Washington D.C. Eerder werkte zij bij de TU Delft. In haar huidige functie bij de Universiteit van Amsterdam is zij sinds 2016 onder andere verantwoordelijk voor beleidsadvisering, strategievorming en de uitvoerende diensten.

Adrie Kerkvliet (1967) startte zijn carrière bij EY en is afgestudeerd als accountant en IT auditor. Vervolgens maakte hij de stap naar de Rijksoverheid en werkte hij bij het agentschap SenterNovem, het Octrooicentrum Nederland en bij verschillende ministeries, waaronder als directeur Bedrijfsvoering bij het ministerie van Economische Zaken. Bij de Auditdienst Rijk is Kerkvliet sinds 2018 verantwoordelijk voor het beleid van de organisatie en een adequate uitvoering van de onderzoeken van deze dienst. 

Uitspraken