Laden...

Update Rechtspraak over nieuwe coronamaatregelen kabinet

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Update Rechtspraak over nieuwe coronamaatregelen kabinet
Den Haag, 17 januari 2022
De sinds zaterdag geldende aanpassingen van de coronamaatregelen van de Rijksoverheid zijn niet van invloed op de doorgang van rechtszaken. Rechtszaken gaan zoveel mogelijk door. Wel kan het zo zijn dat een zitting op het laatste moment niet fysiek kan plaatsvinden, bijvoorbeeld door besmettingen bij betrokkenen. De rechter kan dan besluiten de zaak in een online zitting te behandelen. Mocht dat geval zijn, dan ontvangen betrokkenen hierover direct bericht van het betreffende gerecht.

Rechtspraak is onderdeel van de vitale infrastructuur van Nederland. Alle gerechtsgebouwen zijn coronabestendig gemaakt en volgens de anderhalvemeternorm ingericht. Mondkapjes zijn in de publieke ruimtes verplicht. Er hoeft geen coronatoegangsbewijs te worden getoond. Publiek en pers zijn ook welkom, zij het in beperkte mate en aanmelden is verplicht. Publiek meldt zich aan via dit aanmeldformulier. Journalisten melden zich bij de afdeling communicatie van rechtbank, gerechtshof of bijzonder college.

Basisregels

Bezoekers wordt gevraagd zich te houden aan de basisregels (rijksoverheid.nl), zoals thuisblijven bij klachten in afwachting van een (negatieve) testuitslag. Bent u betrokken bij een rechtszaak en kunt u vanwege klachten niet aanwezig zijn: neem contact op met het betreffende gerecht. 

Meer informatie over het coronavirus en de Rechtspraak

Uitspraken