Laden...

Vanaf 25 september geen coronabeperkingen meer aan toegang tot gerechtsgebouwen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Vanaf 25 september geen coronabeperkingen meer aan toegang tot gerechtsgebouwen
Den Haag, 24 september 2021

Vanaf aanstaande zaterdag (25 september) worden er geen coronabeperkingen meer gesteld aan de toegang tot gerechtsgebouwen en zittingszalen. De Rechtspraak heft de bestaande beperkingen op als gevolg van de door het kabinet aangekondigde versoepelingen, waaronder het loslaten van de anderhalvemeternorm.

Loslaten anderhalvemeternorm

Publiek en pers zijn vanaf zaterdag zonder beperkingen welkom in onze gerechtsgebouwen. Het huidige systeem van aanmelden door belanghebbenden, publiek en pers komt te vervallen. De spatschermen en handdesinfectiepompjes in gebouwen blijven vooralsnog. Datzelfde geldt voor de looproutes. Ook wordt aan bezoekers van een gerechtsgebouw gevraagd om zich te blijven houden aan de basisregels, zoals thuisblijven bij klachten.

Geen coronatoegangsbewijs

De Rechtspraak valt niet onder de door het kabinet genoemde onderdelen (horeca, evenementen, kunst en cultuur) van onze samenleving, waarvoor een coronatoegangsbewijs verplicht is. Het dragen van mondkapjes door bezoekers van gerechtsgebouwen blijft ook vanaf 25 september niet verplicht, maar is wel toegestaan.

Uitspraken