Laden...

Vertrouwen in rechters stijgt verder

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Vertrouwen in rechters stijgt verder
Den Haag, 25 juli 2018

Het vertrouwen van Nederlanders in rechters is gestegen. Al langere tijd groeit het vertrouwen van de Nederlandse bevolking in rechters, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook het vertrouwen in andere instituten is toegenomen.

Het CBS publiceerde cijfers over de algemene welvaart in Nederland. Hieruit blijkt dat het vertrouwen in overheidsinstanties de afgelopen jaren het sterkste toenam. Het vertrouwen in rechters steeg van 68,8% in 2012 naar 72,9% in 2017. Volgens het CBS is het stijgende vertrouwen in instituten deels toe te rekenen aan de verbeterde economische situatie in Nederland.

Naast de toename bij rechters, kunnen ook de Tweede Kamer en de politie rekenen op een grotere mate van vertrouwen. Het CBS vraagt de Nederlandse bevolking jaarlijks hoe zij acht uiteenlopende aspecten van hun leven beoordelen.

Uitspraken