Webinar over digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Webinar over digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken
Den Haag, 02 maart 2017

De Rechtspraak organiseert in samenwerking met de Nederlandse Orde van Advocaten op 29 maart een webinar – een interactieve, online workshop – voor vreemdelingenadvocaten over digitaal procederen. Van 12 tot 13 uur krijgen advocaten die dag de kans om op een laagdrempelige manier meer te weten te komen over het moderniseringsprogramma KEI en de nieuwe digitale manier van werken.

Sinds 2015 is het mogelijk op vrijwillige basis digitaal te procederen in asiel- en bewaringszaken. Inmiddels gebeurt dat in 25 procent van alle zaken. Naar verwachting wordt dit jaar het digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken verplicht.

Stap voor stap

Tijdens het 3 kwartier durende webinar worden vreemdelingenadvocaten geïnformeerd over hoe digitaal in beroep kan worden gegaan tegen een beslissing van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Stap voor stap wordt het digitale systeem getoond en vragen beantwoord. Hoe dient een advocaat een beroepschrift in en hoe werkt het uploaden van stukken? Hoe verloopt het berichtenverkeer? Wat is nodig om digitaal te procederen en wat gebeurt er bij een storing?

Vragen

De presentatie is in handen van bestuursrechters Wilfried Derksen (portefeuillehouder Bestuur Programma KEI) en Guus Harten (senior user Bestuur Programma KEI). Advocaten kunnen vragen stellen via een chat (anoniem) en enkele daarvan worden live beantwoord. De overige vragen worden via e-mail beantwoord. Enkele weken na de uitzending zijn de beelden van het webinar te bekijken via rechtspraak.nl.

Aanmelden

Advocaten die het webinar willen bijwonen kunnen zich met een formulier tot uiterlijk 28 maart aanmelden. Zij ontvangen een link waarmee zij op 29 maart toegang krijgen.

Het webinar is ook voor juridisch - en administratief medewerkers van advocatenkantoren toegankelijk.

Aanmeldformulier webinar

Uitspraken