Laden...

Week van de Rechtspraak 2023: bekijk het programma en doe mee!

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Week van de Rechtspraak 2023: bekijk het programma en doe mee!
Den Haag, 02 november 2023

Tijdens de Week van de Rechtspraak bieden we via interviews en takeovers op onze social media kanalen een kijkje achter de schermen van de Rechtspraak. Daarnaast geven veel rechters en juridisch medewerkers gastlessen op scholen. En er zijn nog veel meer activiteiten. De Week van de Rechtspraak (WvdR) kent dit jaar als thema 'Open Deuren' en vindt plaats van maandag 13 tot en met vrijdag 17 november.

Stel op Facebook je vraag aan een rechter

Op de Facebook-pagina van de Rechtspraak interviewt een Rechtspraak Reporter iedere dag om 14.00 uur een rechter. Kijkers kunnen hierbij tijdens de uitzending vragen stellen. Ook leuk om later terug te kijken, de gesprekken duren een half uur. 

Kijkje achter de schermen op Instagram

Op Instagram zijn er dagelijks take-overs van een bode, een gerechtsjurist, een buurtrechter, een raadsheer of een administratief medewerker van de afdeling bewind. Zo krijg je een kijkje achter de schermen van het werk dat je kunt doen bij een rechtbank of gerechtshof. 

Scholenbezoeken erg populair

Rechters en juridisch medewerkers geven tijdens de Week van de Rechtspraak door het hele land interactieve gastlessen op lagere en middelbare scholen. Zo bezoekt rechtbank Overijssel maar liefst 58 klassen, rechtbank Rotterdam gaat naar 57 klassen en de Amsterdamse rechtbank bezoekt er 27. 

Volg de Rechtspraak Reporters

De Rechtspraak Reporters besteden op hun eigen social media kanalen ook aandacht aan de WvdR. Zo bespreekt bijvoorbeeld Rechtspraakreporter Jady iedere dag een interessant thema voor scholieren. De Rechtspraak Reporters laten je het hele jaar door kennis maken met de wereld van de rechtbanken, gerechtshoven, bijzondere colleges en de Hoge Raad. Lees meer over de RechtspraakReporters op hun website, op Facebook en op Instagram

Open dagen en publieksacademies

Al voordat de Wvdr officieel begint, kan je op zaterdag 11 november de gerechtsgebouwen in Almelo, Den Haag en Groningen bezoeken. Verder worden er in Maastricht, Roermond, Groningen en Zwolle publieksacademies georganiseerd. 

Het volledige programma

Het volledige programma van de Week van de Rechtspraak 2023 is uiteraard te vinden op onze website: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Rechtspraak-in-Nederland/week-van-de-rechtspraak.

Uitspraken