Laden...

Wetsvoorstel NCC kan op korte termijn worden behandeld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Wetsvoorstel NCC kan op korte termijn worden behandeld
Den Haag, 14 september 2017

Het wetsvoorstel dat nodig is om de Netherlands Commercial Court (NCC) van start te kunnen laten gaan, is vandaag niet controversieel verklaard door de Tweede Kamer. Dit betekent dat het voorstel gewoon op korte termijn kan worden behandeld door de Kamer. Als een wetsvoorstel wél controversieel is, wordt het niet behandeld tot er een nieuwe regering is.

Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, reageert verheugd: ‘Wij zijn blij dat Kamer gewoon aan de slag kan. Het brengt de NCC weer een stap dichterbij. Wij zijn klaar om van start te gaan zodra dit wettelijk kan.’

Internationale handelsgeschillen

De NCC, een bijzondere kamer van de Amsterdamse rechtbank en het gerechtshof Amsterdam, wordt opgericht om snel en deskundig in het Engels recht te kunnen spreken in internationale handelsgeschillen. Hier is behoefte aan bij het bedrijfsleven. Voor de inrichting van de NCC is wetgeving nodig onder meer om het mogelijk te maken om in het Engels uitspraak te doen. De Rechtspraak wil van start met de NCC als het parlement heeft ingestemd met het wetsvoorstel.

Uitspraken