Laden...

Joyce Sylvester volgt Femke Halsema op als voorzitter commissie Visitatie Gerechten 2018

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Joyce Sylvester volgt Femke Halsema op als voorzitter commissie Visitatie Gerechten 2018
Den Haag, 17 juli 2018

Joyce Sylvester (twitter.com) is de nieuwe voorzitter van de commissie Visitatie Gerechten 2018. Ze volgt Femke Halsema op die stopt als voorzitter vanwege haar benoeming tot burgemeester van Amsterdam. De visitatiecommissie evalueert de kwaliteitszorg binnen de Rechtspraak.

Joyce Sylvester

Met Sylvester krijgt de commissie wederom een voorzitter die een schat aan waardevolle werkervaring met zich meebrengt. In haar huidige functie als substituut ombudsman is zij betrokken bij de afhandeling van klachten tegen de overheid, onder andere op het gebied van strafrecht, politie en justitie. Eerder was zij onder meer waarnemend burgemeester van Naarden en Eerste Kamerlid voor de PvdA.

Opdracht

De opdracht voor deze visitatiecommissie is neergelegd in een protocol (pdf, 462,5 KB). De onderwerpen van de visitatie zijn gekoppeld aan de speerpunten van de Agenda van de Rechtspraak 2015-2020: snelle, toegankelijke en deskundige rechtspraak, met als overkoepelend thema ‘maatschappelijk effectieve rechtspraak’.

Onderzoek

Het onderzoek zal onder andere bestaan uit een enquête onder alle medewerkers binnen de gerechten, een vragenlijst voor de gerechtsbestuurders en een bezoek aan de gerechten. De commissie zal naar verwachting begin 2019 haar rapport met aanbevelingen uitbrengen.

Verantwoording richting samenleving

Elke 4 jaar wordt er binnen de Rechtspraak een visitatie gehouden. Het doel van de visitatie is het bevorderen en verbeteren van de kwaliteit van de Rechtspraak. De uitkomst vormt een verantwoording naar de samenleving.

Uitspraken