Laden...

Organisatie rechtbank Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Over de rechtbank > Organisatie rechtbank Amsterdam

Bestuur

Het gerechtsbestuur is belast met de algemene leiding, de organisatie en de bedrijfsvoering van de rechtbank. De samenstelling van het bestuur is vastgelegd in de Wet op de Rechterlijke Organisatie. De bestuursleden worden bij Koninklijk Besluit voor een periode van 6 jaar benoemd.Mr. H.J.H. van Meegen
Functie: President


Mr. S.F. van Merwijk
Functie: Rechterlijk bestuurslid


Drs. E.J.H.S. Flipse
Functie:Niet-rechterlijk bestuurslid


 

Afdelingen

Het primaire proces is ondergebracht in de afdelingen Privaatrecht en Publiekrecht. De teams familie & jeugd, handel, kort geding, insolventie en kanton vallen onder de afdeling Privaatrecht. De teams strafrecht en bestuursrecht vallen onder de afdeling Publiekrecht.

Naast de juridische afdelingen kent de rechtbank Amsterdam een Stafdienst.

Internationale rechtskamer

Rechtbank Amsterdam is als enige rechtbank in Nederland bevoegd om zittingen van de Internationale Rechtshulpkamer (IRK) te behandelen. Daarin beslissen rechters of in Nederland verblijvende buitenlanders die in eigen land worden verdacht van een strafbaar feit mogen worden overgeleverd naar hun land van herkomst.