Laden...

Oproepbrief voor de kantonrechter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtsgebieden > Kanton > Oproepbrief voor de kantonrechter
Dit is een oproepbrief voor de kantonrechter

Wanneer is deze afspraak: -datum-
Waar moet ik zijn: rechtbank Amsterdam, Parnassusweg 280, 1076 AV Amsterdam

 

 

Oproep

Geachte heer, mevrouw,

De kantonrechter heeft van uw zorgverzekeraar een brief ontvangen. De brief zit hierbij. In de brief staat dat u uw zorgpremie en/of zorgkosten niet heeft betaald. Het gaat in totaal om een bedrag van -bedrag-, inclusief incassokosten.

Uw zorgverzekeraar vraagt aan de kantonrechter om te beslissen dat u dit bedrag moet gaan betalen.

Kom naar de afspraak bij de kantonrechter op -datum-

De kantonrechter wil met u en uw zorgverzekeraar praten om te kijken of de betalingsachterstand klopt en hoe die kan worden opgelost. De kantonrechter kijkt ook of een betalingsregeling mogelijk is. Daarom is het handig als u gegevens over uw inkomen en vaste lasten meeneemt.

U hoeft geen extra kosten te betalen als u naar de afspraak bij de kantonrechter komt

Uw zorgverzekeraar betaalt voor deze afspraak. Er komen geen extra kosten bij als u naar de afspraak komt. Het is dus ook niet nodig om de betalingsachterstand vóór de afspraak in één keer te betalen. Dat is vaak niet de beste oplossing.

Schuldhulp

Bij de afspraak met de kantonrechter is ook iemand van de schuldhulpverlening aanwezig. Als u dat wilt kunt u na behandeling van de zaak met hem of haar praten. Heeft u zelf al een schuldhulpverlener? Neem dan contact met hem of haar op. Uw schuldhulpverlener kan u helpen met het verzamelen van de juiste informatie. Hij of zij mag natuurlijk meekomen naar de afspraak met de kantonrechter.

Neem zelf een tolk mee als dat nodig is

Spreekt of begrijpt u geen Nederlands? Neem dan zelf iemand mee die voor u kan vertalen.

Kunt u niet komen?

Kunt u niet naar de afspraak met de kantonrechter komen? Of heeft u vragen?
Bel dan 06 52 83 03 52. Dit nummer is op werkdagen tot 15.00 uur bereikbaar. U kunt dit nummer ook gebruiken voor WhatsApp berichten. Natuurlijk kunt u ons ook mailen: zorgzaak@rechtspraak.nl.

Als u niet naar de afspraak komt dan kan de kantonrechter uw zaak niet behandelen

Als u niet naar de afspraak met de kantonrechter komt en ook van tevoren geen contact met ons opneemt, dan neemt de kantonrechter nu geen beslissing. De zorgverzekeraar zal uw achterstand overdragen aan een incassobureau. Hierdoor kunnen er weer extra kosten voor u bijkomen. Dus kom vooral naar de afspraak bij de kantonrechter.

 

 

Contact

De naam van de rechter die de zaak behandelt kan telefonisch worden opgevraagd. Uw persoonsgegevens en - indien van toepassing - die van uw cliënt worden voor zover nodig, ten behoeve van een goede procesvoering verwerkt in een registratiesysteem van het gerecht.

Contactpersoon: De griffier
Telefoonnummer: 06 52 83 03 52