Laden...

10 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor doodslag Wassenaar

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > 10 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor doodslag Wassenaar
Den Haag, 12 juni 2023

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 33-jarige man uit Leiden veroordeeld tot 10 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. Hij heeft zijn vriendin met veel geweld om het leven gebracht in een hotel in Wassenaar. Hij heeft alles in het werk gesteld om de ontdekking van haar lichaam uit te stellen en te vluchten. De man is later op Schiphol aangehouden met een koffer met schone kleding.

Doodsoorzaak

De rechtbank heeft vastgesteld dat het slachtoffer is overleden ten gevolge van het letsel dat is toegebracht door de verdachte. De verwurging van het slachtoffer is de onmiskenbare schakel geweest in de gebeurtenissen die hebben geleid tot haar dood. Er is geen sprake van zelfverdediging. De rechtbank volgt het verweer van de raadsman niet dat het slachtoffer is overleden aan een overdosis cocaïne. 


Kans op herhaling

De kans op herhaling wordt ingeschat op hoog. De deskundigen adviseren terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege. De rechtbank volgt dit advies.

Vorderingen nabestaanden

Aan de nabestaanden van het slachtoffer wijst de rechtbank schadevergoedingen toe van € 18.656,25, € 17.500,00 en € 5.582,00.

Uitspraken