Laden...

5 jaar cel voor langdurig seksueel misbruik eigen kinderen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > 5 jaar cel voor langdurig seksueel misbruik eigen kinderen
Den Haag, 08 november 2021

De rechtbank Den Haag heeft vandaag een 53-jarige man uit Nieuwerbrug aan den Rijn veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar voor het langdurig seksueel misbruiken van zijn minderjarige zoon en dochter.

 

Achtergrond

In mei 2020 maakten de kinderen in een gesprek met het crisisinterventieteam van de GGD melding van het misbruik. De man zou zijn dochter van haar 5de tot haar 15de jaar seksueel hebben misbruikt door haar een groot aantal keren te dwingen tot het seksuele handelingen met hem. Het misbruik van de zoon zou hebben plaatsgevonden van zijn 4de tot zijn 13de jaar.

​Onvoorwaardelijke celstraf

De verdachte heeft een deel van de tenlastegelegde handelingen bekend en een deel ontkend. De officier van justitie vindt de ontkenning van de verdachte niet geloofwaardig en eiste een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar. De rechtbank vindt de verklaringen van de kinderen betrouwbaar en vindt alle tenlastegelegde handelingen bewezen en legt de man daarom een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op van vijf jaar, conform de eis van de officier. De rechtbank weegt in het bijzonder mee dat het de verantwoordelijkheid van een ouder is om zijn of haar kind een veilige en geborgen omgeving te bieden waarin het kan opgroeien tot een volwassene. De verdachte heeft hierin evident gefaald. Hij heeft met zijn handelen een bijzonder ernstige inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van de slachtoffers en het vertrouwen dat zij in hem mochten stellen en de veiligheid die zij van hem mochten verwachten, op ernstige wijze beschaamd en veronachtzaamd.

Uitspraken