Laden...

6 jaar cel voor afdreiging en verkrachting van jonge vrouwen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > 6 jaar cel voor afdreiging en verkrachting van jonge vrouwen
Den Haag, 16 januari 2020

Een 25-jarige man is vandaag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor het afdreigen van 10 jonge vrouwen in Den Haag. Daarbij ging hij zeer berekenend en lafhartig te werk. Hij won eerst het vertrouwen van de slachtoffers door een geanimeerd chatgesprek met hen aan te gaan via social media, waarbij hij hen uiteindelijk vroeg om naaktfoto’s. Vervolgens dreigde hij die naaktfoto’s te ‘exposen’ waardoor de slachtoffers vanaf dat moment in angst leefden. In de zaken waarin de verdachte slaagde in zijn afdreigingen wist hij de slachtoffers geld afhandig te maken. Twee slachtoffers heeft hij ook verkracht, één van hen zelfs drie keer. 

Volledig toerekeningsvatbaar

Verdachte is volledig toerekeningsvatbaar. Uit het psychologisch onderzoek blijkt dat hij gemiddelde intelligent is maar weinig oog en interesse heeft voor het welzijn van anderen.  Alles bij elkaar opgeteld komt de rechtbank tot een gevangenisstraf van 6 jaar cel. Dit is lager dan de eis van de officier van justitie, omdat zij is uitgegaan van meer strafbare feiten dan de rechtbank bewezen acht.


Uitspraken