Laden...

Negen jaar cel voor moord op huisgenoot

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Negen jaar cel voor moord op huisgenoot
Den Haag, 15 februari 2021

De rechtbank Den Haag heeft een 40-jarige vrouw uit Bodegraven veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar voor de moord op haar 40-jarige huisgenoot. De vrouw heeft de man op 24 februari 2020 met meerdere messteken om het leven gebracht in hun woning in Bodegraven. Volgens de rechtbank is er sprake van voorbedachte raad, omdat de vrouw zich heeft beraden op haar voornemen om de man te doden en dat voornemen ook op een planmatige manier heeft uitgevoerd. 

Hoogte van de straf

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Bij de hoogte van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met de ernst van het feit. Het nietsvermoedende slachtoffer is in zijn slaap door de vrouw verrast. Zij heeft hem meerdere keren met twee messen gestoken en hem daarna aan zijn lot overgelaten.

Tbs met dwangverpleging

Naast de celstraf krijgt de vrouw ook de maatregel van terbeschikkingstelling met dwangverpleging opgelegd. Deskundigen van het Pieter Baan Centrum hebben een stoornis bij haar vastgesteld. De rechtbank heeft haar het feit daarom in verminderde mate toegerekend. De vrouw moet vanwege gevaar voor herhaling worden behandeld in een forensische kliniek.

​​Schadevergoeding

Het handelen van de verdachte heeft voor de nabestaanden onherstelbaar verdriet veroorzaakt, in het bijzonder voor de ouders van het slachtoffer die hun kind hebben moeten begraven. De ouders en de zus van de man kampen tot op de dag van vandaag met gevoelens van leegte, wanhoop en ongeloof. De vrouw moet aan de ouders van de man een schadevergoeding van € 35.000 betalen.

Uitspraken