Laden...

Aantal procesdeelnemers, pers en publiek rechtbank Den Haag gemaximeerd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Aantal procesdeelnemers, pers en publiek rechtbank Den Haag gemaximeerd
Den Haag, 24 december 2020

In het belang van de gezondheid van haar bezoekers en de eigen medewerkers, heeft het Crisis Management Team van het Paleis van Justitie in Den Haag besloten om vanaf 4 januari 2021 een strenger beleid te voeren met betrekking tot de toegankelijkheid van het gebouw. Om het risico op een besmetting met het coronavirus te beperken, wordt het aantal procesdeelnemers, pers en belangstellenden dat wordt toegelaten tot nader order gemaximeerd. Het gaat om hun aanwezigheid bij de hoofdingang, in het openbaar gebied en in de zittingszalen.

​Strakkere normen

De laatste maanden lopen de bezoekersaantallen in het publieke gedeelte van het Paleis van Justitie en de wachttijden bij de hoofdingang op en dat geeft grotere risico’s op besmetting. Om die reden zijn strakkere normen gesteld voor het toelaten van procesdeelnemers, pers en publiek. Het gaat hier om procesdeelnemers waarvan de aanwezigheid noodzakelijk is voor het verloop van de procedure. Het is van groot belang om besmettingsrisico’s bij de hoofdingang en in het openbaar gebied zo veel mogelijk te blijven vermijden.

​​Maximaal drie journalisten

Voor journalisten geldt een maximum van drie per zitting. De vuistregel is: maximaal één of twee lokale/regionale media, en één of twee landelijke media en op volgorde van aanmelding. Als er meer aanmeldingen zijn, worden er indien mogelijk voorzieningen getroffen om de zitting op afstand te kunnen volgen. Er wordt maximaal één camera per zitting toegelaten. Bij meer verzoeken geldt een poolregeling. Voor tekenaars geldt hetzelfde; maximaal één tekenaar kan aanwezig zijn bij de zitting.

Aanmelden voor een rechtszaak? Stuur minimaal 24 uur voor de aanvang van de zitting een mail naar: voorlichting.rb.den.haag@rechtspraak.nl.


 

Uitspraken