Acht maanden cel voor ontucht met 13-jarig meisje

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Acht maanden cel voor ontucht met 13-jarig meisje
Den Haag, 21 juni 2018

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 33-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden voor ontucht met een 13-jarig meisje op 15 augustus 2017.

Contact via sekswebsite

De man en het meisje kwamen met elkaar in contact door een advertentie van het meisje op een sekswebsite. Ze maakten een afspraak, de man haalde haar op en samen gingen ze naar een hotel. Over wat er daarna is gebeurd hebben de verdachte en het meisje uiteenlopende verklaringen. Volgens het meisje hebben zij seks gehad en de nacht samen doorgebracht. Volgens de man bracht hij haar naar het hotel omdat ze een slaapplaats nodig had. Daarna ging hij naar huis en kwam de volgende ochtend terug om haar naar het station te brengen.

Ontucht bewezen

In zedenzaken is het vaak zo dat de rechtbank moet beoordelen wat er aan mogelijk bewijs is buiten deze verklaringen die tegenover elkaar staan. De rechtbank vindt steunbewijs in de verklaringen van het meisje, haar moeder en een medewerkster van een winkel waar het meisje een morning-afterpil kocht. De rechtbank vindt hierin voldoende steunbewijs voor ontucht met het meisje. Verdachte wordt hier dan ook voor veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf.

Onttrekking ouderlijk gezag

De rechtbank spreekt verdachte vrij voor de onttrekking aan het ouderlijk gezag. Volgens de wet moet verdachte geweten hebben dat het meisje 13 jaar was en onder ouderlijk gezag stond. Daarvoor is geen bewijs gevonden in het dossier.

Bescherming minderjarige meisjes

Kinderen van dertien jaar verdienen een heel grote mate van bescherming, Zo groot, dat er ook sprake is van ontucht als zij zichzelf via een website aanbieden. Dat verdachte meende dat zij ouder was, doet daar niet aan af. Minderjarige meisjes moeten in dit opzicht in alle omstandigheden beschermd worden, ook tegen de consequenties van hun eigen gedrag.

Uitspraken

Meest gelezen berichten