Behandeling civiele procedure OM tegen Satudarah Motorcycle Club gestart

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Behandeling civiele procedure OM tegen Satudarah Motorcycle Club gestart
Den Haag, 08 mei 2018

Op locatie Schiphol is de rechtbank Den Haag vandaag gestart met de behandeling van de civiele procedure waarin het Openbaar Ministerie de rechtbank vraagt om de Satudarah Motorcycle Club (SMC) te verbieden. Het OM vraagt daarnaast om een verbod op de supportclubs Satudarah, 999 en Yellow Snakes.

Civielrechtelijke verzoekschriftprocedure

Het betreft een civielrechtelijke verzoekschriftprocedure. Het OM heeft 29 september 2017 een verzoekschrift ingediend bij de rechtbank dat is gebaseerd op artikel 2:20 van het Burgerlijk wetboek. Dit artikel bepaalt dat een rechtspersoon waarvan de werkzaamheid in strijd is met de openbare orde door de rechtbank op verzoek van het OM kan worden verboden en ontbonden.

Strijdig met openbare orde?

Na het indienen van dit verzoekschrift heeft de advocaat van SMC tot twee weken voor de behandeldatum de tijd gehad om een verweerschrift in te dienen. In deze zitting gaat de rechter bepalen of SMC in strijd is met de openbare orde. De procedure eindigt met een beschikking.

Behandeling en uitspraak

Voor de behandeling zijn 8, 9, 16 en 24 mei 2018 gereserveerd. Een uitspraak is voorzien op 18 juni 2018.

Uitspraken

Meest gelezen berichten